Ilaria Loatelli zongorázott szalonunkban

A műsorban Bach-Busoni d-moll Chaconne-ja, Brahms Paganini-variációi, Chopin Barcarolle-ja és Liszt Ferenc Reminiscences de Don Juan című darabja kapot helyet. A szépséges, nehéz műveket meggyőző interpretációban, hatásos előadásban hallhattuk.

Ilaria Loatelli veronai születésű, elismert zongoraművész, kivételes tehetségét és kifejező játékát sok kritikus dicsérte. Csodagyerekként indult, nyolcévesen kezdte zongoratanulmányait Laura Palmieri irányításával a veronai E. F. Dall’Abaco Konzervatóriumban. 1994 és 1999 között harminc abszolút első díjat nyert nemzeti és nemzetközi zongoraversenyeken. 2016-ban részt vett a Golden Key Festivalon a Carnegie Hall-ban, azóta szólókoncerteket ad Kínában és Európában, 2022-ben Németországban turnézott. Második albuma, a Variazioni per un virtuoso 2023 decemberében jelenik meg.

Ilaria világszerte szólókoncerteket adott kiváló koncerthelyszíneken és fesztiválokon. Együttműködött neves kamarazenészekkel, részt vett a milánói Chopin Maratonon Ivo Pogorelich oldalán. A Santa Cecilia Nemzeti Akadémián végzett, jelenleg az Agostino Stefan Konzervatóriumban tanít. A Scuole in Musica és a Laszlo Spezzaferri Nemzetközi Zenei Verseny művészeti igazgatója. Tanítványai több mint 100 díjat nyertek országos és nemzetközi zongoraversenyeken.

Nagy örömmel adtunk helyet Ilaria Loatelli koncertjének könyvtárunkban, és reméljük, visszatér még hozzánk .
SCH-
FOTÓ: DESSEWFFY ZSOLT
Fotóalbum