Rólunk

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye a zenei ismeretterjesztés, oktatás és kutatás információszolgáltató intézménye, egyben közösségi-kulturális eseményhelyszín.

Idő-, tér- és műfajbeli korlátok nélkül gyűjtjük és kölcsönözzük a zenei könyveket, kottákat, hanghordozókat (CD, DVD, videofelvétel, hanglemez). A klasszikus zenei kiadványok mellett gyűjteményünkben elérhető jelentős számú dzsessz, blues, népzene, könnyűzene, filmzene, musical, operett témájú dokumentum is.

 A szabadpolcos zenei szakirodalmi állomány a magyar könyvek mellett sok idegen nyelvű kiadványt is tartalmaz. Az önálló tájékozódást, az oktatási és kutatási célokat kézikönyvtár és helyben használható könyvek segítik. A kotta- és kispartitúratárban hozzáférhetők kritikai kiadások (Urtext), hangszeriskolák, technikai gyakorlatok, előadási darabok, kamarazenei és vokális művek partitúrái és szólamanyagai, zenekari darabok zongorakivonatai és partitúrái. A CD-k, DVD-k kölcsönzése mellett lehetőség van helyszíni hallgatásra, megtekintésre is.

A Zenei Gyűjtemény kiemelt célja, hogy a közösségi-kulturális interakció helyszíne legyen, ezért rendszeresen teret adunk – gyakran fiatal zenészek bemutatkozását segítő – koncerteknek, mesterkurzusoknak. Emellett könyvbemutatókra, kiállításokra, vetítésekre, beszélgetésekre várunk szeretettel minden érdeklődőt.

A régi polgári szalonok hagyományait éltető, közösségi élményt teremtő rendezvényeinkről internet– és Facebook-oldalunkonhírlevelünkből vagy rendezvénynaptárunkból lehet tájékozódni.

FSZEK Zenei Gyűjtemény
Cím: 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
Nyitva tartás:

Hétfőtől péntekig 10-20
Szombaton 10-16