Falus András: Zene és egészség

Lábtöréssel ne zeneterapeutához igyekezzünk, hanem a baleseti sebészetre. Viszont ha a traumatológus már ellátott minket, a zene akár gyorsíthatja is a gyógyulást.

A zene egészségmegtartó ereje ma már nem hit kérdése, hanem számos tudományág és sokak tapasztalata által alátámasztott tény. Hogy hogyan hat a zene belső harmóniánkra, mentális és fizikai állapotunkra, kreativitásunkra, személyiségfejlődésünkre, arról szólnak a Zene és egészség című kötet tanulmányai. 

Többféle látásmód jelenik meg a könyvben

A Falus András szerkesztette könyv szerzői között megtalálhatók neves neurobiológusok, pszichológusok, pszichiáterek, de zeneterapeuták, zenepedagógusok, művészek, lelkészek is. A tizenhét tanulmány a téma széles spektrumát fogja át, olyan kérdéseket érintve, mint a korai zenei nevelés, a zene hatása a kognitív és érzelmi kompetenciákra, a stresszoldás, a rehabilitáció, az iskolai zenehallgatás. Mindezekről a kérdésekről közérthetően, a tudományos zsargont lehetőleg kerülve szólnak a könyv szerzői – például Pléh Csaba és  Csépe Valéria pszichológus akadémikusok, Falus András biológus, Forrai Judit orvostörtnész és sokan mások. 

A könyvet a téma iránt érdeklődő laikusoknak és szakmabelieknek egyaránt ajánljuk. 

SCH
FOTÓ: FSZEK
Fotógaléria

A könyv megtalálható könyvtárunk gyűjteményében
Zene és egészség – Tanulmánygyűjtemény.
Szerkesztette Falus András.
Kossuth 2016