Online zenei játékok

Ajánlónk most elsősorban szülőknek és zenetanulóknak szól: online zenei játékokból válogattunk.

Az elmúlt év sok mindenre megtanított minket, amit a későbbiekben is hasznosítani tudunk. Fénykorukat élik a játékok, és az utóbbi időszakban sokakban megfogalmazódott: tanulási módszereinket átalakíthatjuk úgy, hogy a szórakozás is helyet kapjon köztük.

Wordwall játékok (link

A Wordwall játékok az utóbbi időben nagyon népszerűvé váltak a zenetanárok körében. Az oldalon nemcsak zene témában találunk játékokat, hanem elérhető sok más tantárgyhoz kapcsolódó feladvány is, melyeket az oldal felhasználói hoztak létre. Az óvodai fejlesztő feladatoktól egészen az érettségihez vagy főiskolai vizsgákhoz kapcsolódó játékokig rengeteg témában találhatunk összeállításokat.

Classic for kids (link

Ez az angol nyelvű program hasznos időtöltést nyújt, kifejezetten ajánljuk angol nyelven tanuló gyermekeknek. A feladatok elég sokszínűek, megismerkedhetünk a zeneszerzőkkel idővonal vagy térkép segítségével. Gyakorolhatjuk a zenében használatos idegen kifejezéseket és ritmusgyakorlásra is van lehetőség, valamint a leendő komponisták megalkothatják első műveiket a platform segítségével.

Zenés színezők

A színezők nem számítanak újdonságnak a gyerekek körében, azonban azt kevesen tudják, miképp lehet becsempészni a zenetanulást a színezésbe. A legtöbbször úgy, hogy a színezőben ritmusok, hangnevek vagy zenei szimbólumok utalnak arra, mely területhez milyen szín tartozik. A különböző kép- és fájlmegosztó oldalakon, például a Pinteresten rengeteg ingyen letölthető, nyomtatható alkotás áll rendelkezésre.

Musicators (link

Korábban már írtunk ajánlót a platformról, azonban most kifejezetten a szülők és tanulók figyelmébe szeretnénk ajánlani. Az oldalon regisztrált tanárok nem csak privát tartalmakat osztanak meg, hanem közzé is teszik a feladatsorokat, melyekből a látogatók kedvükre válogathatnak. Előnye az oldalnak, hogy a közzétett feladatsorok egy ellenőrzésen is átesnek a publikálás előtt, ezzel garantálva a gyakorlatok hitelességét. 

N. E.