Legújabb tartalmaink

 • „Játék közben minden pillanat döntő”

  február 18, 2020 by

  INTERJÚ ACSAI TÍMEA, BÁN MÁTÉ ÉS SIMON DÁVID FUVOLAMŰVÉSZEKKEL Barokk és 20-21. századi fuvolaműveket ad elő könyvtárunkban egy izgalmasnak ígérkező koncerten Acsai Tímea, Bán Máté és Simon Dávid. A fiatal fuvolaművészek generációjuk legjobbjai közé tartoznak. Eddigi pályájukról és a koncertet szervező Flute Forum Hungary kezdeményezésről kérdeztük őket.

 • Könyvújdonságaink

  február 17, 2020 by

  Nagyszerű zenei témájú könyvekkel gyarapodott gyűjteményünk. Beethoven levelezésének új német nyelvű kiadásától a magyar rocktörténetig és szépséges gyermekalbumokig igazán széles a skála.

 • Beszélgetés Madarász Ivánnal

  február 11, 2020 by

  Könyvtárunk is szóba kerül abban az interjúban, amely Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerzővel készült, és a Papageno zenei magazinban jelent meg a napokban.

 • Arvo Pärt – Válogatott beszélgetések és írások

  február 7, 2020 by

  A HÓNAP KÖNYVE A világ legtöbbet játszott kortárs zeneszerzőjéről, a 84 éves Arvo Pärtről jelentetett meg hiánypótló könyvet a Rózsavölgyi és Társa Kiadó. A kötet gerincét interjúk adják, melyek feltérképezik a komponista gondolkodásmódját és kalauzként szolgálnak műveihez.

 • Amor Roma

  február 3, 2020 by

  Hatalmas érdeklődés kísérte a január utolsó estéjén könyvtárunkban tartott kamarakoncertet, melyen Gémes Katalin, Szászvárosi Sándor és Tegyei Zoltán az itáliai barokk muzsikából adott ízelítőt több mint százfős közönség előtt.

 • Komolyzenei CD-újdonságaink

  január 23, 2020 by

  Csodálatos komolyzenei CD-kkel gyarapodott gyűjteményünk. A nemrég megjelent felvételeket olyan világsztár előadók fémjelzik, mint Jonas Kaufmann, Philippe Jaroussky, Piotr Anderszewski, Gautier Capuçon vagy Christian Tetzlaff.

 • Előadás az előadásmódról

  január 20, 2020 by

  A historikus előadói gyakorlatról, a régizenejátszás lehetséges módjairól tartott izgalmas előadást könyvtárunkban szombaton délelőtt Illés Szabolcs barokkhegedűs.

 • „Egy kicsit válságban van a komolyzenélés”

  január 14, 2020 by

  INTERJÚ ILLÉS SZABOLCS BAROKKHEGEDŰSSEL Járja a világot, koncertezik, kurzusokat tart, lemezeket készít, cikkeket ír. Illés Szabolcs barokkhegedűssel, a Sigiswald Kuijken-iskola egyetlen hazai képviselőjével beszélgettünk a régizenélés dilemmáiról, a historikus előadásmód divatjáról és hátulütőiről. Az interjú Illés Szabolcs könyvtárunkban tartandó előadás-sorozatához kapcsolódik.

 • Callas-díszdoboz

  január 7, 2020 by

  Maria Callas halálának 40. évfordulója alkalmából a Warner Classics lemezkiadó megjelentetett egy 42 CD-s, díszdobozos kiadványt a legendás operaénekesnő emlékére, mely mostantól a Zenei Gyűjtemény állományából is kölcsönözhető.

View all posts