Formabontó ConnecTrio

Nem mindennapi hangszer-összeállítás, a műfaji határok megkérdőjelezése: a ConnecTrio könyvtárunk Ötpacsirta Szalonjában tartott tegnapi koncertje igazán különleges volt, a közönség nagy örömére. 

Ács Dominika (fuvola, ének), María Valverde (zongora, ének) és T.-Potzner Veronika (marimba, ütőhangszerek) alkotják a  ConnecTriót. Ők hárman teljesen különböző karakterű előadók, de ahogy az elnevezésből is kihallható, esszenciájuk a kapcsolódás. Nemcsak egymáshoz, a kamarazenélés által, hanem a közönséghez is. Fontos számukra, hogy előadásaikon foglalkozzanak társadalmi kérdésekkel, reagáljanak valóságunkra, és kortárs módon ötvözzék ezt a zenével.

Bár mindannyian klasszikus zenei háttérrel érkeznek, mégis beemelnek repertoárjukba más műfajokat, illetve összművészeti elemeket is. Szeretnek formabontó eszközökkel élni, folytonosan erős vágy hajtja őket, hogyan tudnak új formákat, új hangzásvilágot létrehozni egyenként és közösen is.

Így volt ez a könyvtárunk Ötpacsirta Szalonjában tartott április 4-i estjükön is: nem mindennapi hangzás és különleges műfaji határátlépések jellemezték a koncertet, például amikor egy Edith Piaf-sanzon dallamát kötötték össze egy komolyzenei darabbal. A közönség nyitottan és örömmel fogadta a felszabadult zenélést.

További képek a lenti Fotóalbum linkre kattintva érhetők el.

SCH-
FOTÓ DESSEWFFY
Fotóalbum