Fiatal csellisták varázsoltak

A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium cselló tanszakának növendékei – Sabján Anikó tanítványai – adtak hangversenyt március 7-én könyvtárunk Ötpacsirta Szalonjában. A koncerten készült fotókkal idézzük fel a remek este hangulatát.

A koncert Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben elnevezésű sorozatunk része volt. A Zenei Gyűjtemény tudatosan vállalt missziója, hogy teret adjon fiatal tehetségek bemutatkozásának, ezzel is támogatva őket. A közép- vagy felsőfokú zenei oktatásban résztvevő növendékek fejlődését ugyanis nagyban segíti, ha oktatási intézményük falain kívül szerezhetnek koncerttapasztalatokat, esetleg egy-egy verseny előtt mutathatják be programjukat élesben.  Ennek a célnak a jegyében indítottuk évekkel ezelőtt Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben koncertsorozatunkat, amely – mondhatjuk – mára bejáratott, népszerű sorozattá vált mind a növendékek és tanáraik, mind a közönség körében.

Az estén magával ragadó interperetációkat hallhattunk, a rendkívül változatos darabokban a cselló hangszer minden szépsége kibontakozhatott. A növendékeket Alexa Júlia kísérte zongorán. További fotók a lenti Fotógaléria linkre kattintva érhetők el.
SCH-
FOTÓ: DESSEWFFY ZSOLT
Fotógaléria