Viharos siker – Szabó Marcell szalonunkban

Gyönyörű műsorral és lenyűgöző játékkal ajándékozta meg Ötpacsirta Szalonunk közönségét Szabó Marcell zongoraművész június 9-én. A viharos, extrém időjárási helyzetben is sokan voltak bátrak, akik elindultak otthonról a koncertre, és a reakciókból ítélve nem kellett csalódniuk. Fotókkal idézzük fel az est hangulatát.

Szabó Marcell az Ötpacsirta Szalonban

Szabó Marcell 2012-ben diplomázott Nádor György és Kemenes András növendékeként, s azóta töretlenül ível fölfelé művészi pályája, sokat koncertezik külföldön. 2015-ben a Kocsis Zoltán elnökségével felállított bizottság őt választotta meg a Zeneakadémia Karrieriroda egyik művészének. Szintén 2015-ben Junior Prima Díjat, majd 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban Fischer Annie-ösztöndíjat nyert. Az elmúlt években számos nemzetközi versenyen is sikert aratott. 2014-ben a szegedi 6. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen 1. díjat, kortárs zenei és zenekari különdíjat, a 33. Nemzetközi Delia Steinberg Zongoraversenyen Madridban 3. díjat, a 16. Nemzetközi Île de France Zongoraversenyen Párizsban 1. díjat és különdíjat nyert.

2017 februárjában tartotta debütálását a MüPában, ahol Rachmaninov 2. zongoraversenyét adta elő. Egy hónappal később beválasztották a New York Concert Artist nemzetközi zongoraverseny New York-i elődöntőjébe: több mint 160 zongorista közül került be a legjobb 9-be. 2018-ban elindította az Orosz Zenei Fesztivált, melynek művészeti vezetője. 2019-ben Cziffra Fesztivál Tehetség-díjban részesült.

Szabó Marcell az utóbbi évben olyan helyeken adott hangversenyt, mint az amszterdami Concertgebouw, a bécsi Konzerthaus, a birminghami Town Hall, a hamburgi Elbphilharmonie és a drezdai Musikfestspiele – ezért is fogadtuk nagy örömmel, hogy vállakozott a koncertre könyvtárunk Ötpacsirta Szalonjában. Műsorában Bartók, Csajkovszkij és Liszt darabjai szerepeltek: bámulatos kifejezőerővel és technikai virtuozitással, a darabok jelentését kutatva, karakterüket megmutatva játszott.

A koncerten készült további fotók megtekinthetők a fotógalériánkban.

SCH-
FOTÓ: DESSEWFFY ZSOLT
Fotógaléria