A dal mesterei

Bódi Zsófia énekművész és tanítványai tartottak koncertet Ötpacsirta Szalonunkban május 30-án. A dalirodalom legszebb művei közül válogattak, és elvarázsolták a közönséget.

Az esten Bódi Zsófia és tanítványai – Mezei Pál zongoraművész közreműködésével – Ádám Jenő Kossuth-díjas zeneszerző, kóruskarnagy, zenepedagógus munkássága előtt tisztelegtek, rávilágítva „A dal mesterei” sorozat jelentőségére a magyar magánének-oktatásban. A koncert bevezetéseképpen Bódi Zsófia beszélt Ádám Jenő munkásságáról és a sorozatról, melynek kötetei eredeti hangnemükben közlik és didaktikai szempontok szerint rendezik el a dalokat.

Ádám Jenő munkásságához kapcsolódó dokumentumok – könyvtárunkból kölcsönözhetők

A koncert  első felében  a Városmajori Gimnázium zenei tagozatának tanulói, a Gráf Zsuzsanna által vezetett, sikerekben gazdag Angelica Leánykar tagjai énekeltek, akiknek Bódi Zsófia tart hangképzés órákat. A koncert egyik szívet melengető mozzanata volt, hogy a fiatal énekesek közül többeknek ez volt ez első fellépése közönség előtt. Bár még magánének tanulmányaik elején járnak, igen szépen, hatásosan énekelt mindegyikük, így Kussinszky Hanna, Szegzárdy-Csengery Júlia, Sztrida Emília, Tóth Luca, Vass Noémi, Bretz Lilla, Márton Piroska

Az est második felében a nagyobb hangterjedelmet igénylő, technikailag nehezebb dalok következtek, melyeket Bódi Zsófia mellett Deák Andrea és Bukits Kata előadásában hallhattunk. A koncertnek ebben a részében Mozart, Schubert, Schumann, és francia szerzők dalai csendültek föl, végül pedig egy kvartettben előadott, vidám darab zárta a nagy sikerű koncertet. 

Deák Andrea, Kussinszky Hanna, Bukits Kata, Bódi Zsófia

Az est folytatása június 7-én lesz Népdalok csodája címen: Bódi Zsófia és tanítványai énekelnek Bartók-, Kodály- és Dohnányi-népdalfeldolgozásokat,  Hódi Fruzsina népdalénekes pedig megszólaltatja az alapjukul szolgáló eredeti népdalokat. Az est részletei honlapunkon olvashatók.

SCH-
FOTÓ: DESSEWFFY ZSOLT
Fotógaléria