Fiatal tehetségek csellóestje

Sabján Anikó cselló tanszakának növendékei adtak koncertet május 23-án a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumból. Az Ötpacsirta Szalonunkban tartott hangverseny műsorán Vivaldi, Bach, Lalo, Francœur, Popper, Saint-Saëns, Fauré, Mjaszkovszkij, Sosztakovics és Merk zeneművei szerepeltek.

Mindig öröm számunkra, ha teret adhatunk fiatal művészek bemutatkozásának. Ezeken a koncerteken a közép- vagy felsőfokon tanuló növendékek előadói tapasztalatokat szerezhetnek, ami nagyban segíti fejlődésüket, a közönség pedig reményeink szerint nagyszerű zenei élményekkel gazdagodhat a lelkes, tehetséges fiatalokat – köztük talán a jövő komolyzenei sztárjait – hallva. Igy volt ez most is, ezért megérdemlik a Szent István-konzervatórium csellistái, hogy név szerint említsük őket: Balogh Márton, Deák Hanna, Eszik Vince, Glazzard Olivér, Jásdi Péter, Károlyi Dóra mv., Puskás Bernadett mv., Skultéty Mátyás,
Szilágyi Csenge
mv.

Fotóink az est néhány pillanatát idézik fel. (További képek érhetők el a Fotógaléria linkre kattintva.) A koncert „Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben” c. tehetségtámogató sorozatunkban valósult meg. A fiatalokat Alexa Júlia kísérte zongorán.

SCH-
FOTÓ: DESSEWFFY ZSOLT
Fotógaléria