Színes tavaszi csokor

Telt ház előtt tartott remek hangulatú koncertet Ötpacsirta Szalonunkban négy fiatal énekes március 18-án. A tavasz köszöntése jegyében meghirdetett esten népszerű áriákból és dalokból hallhattunk egy színes csokorra valót.

Hunyadi Donatella, Karádi Patrícia, Majercsik Júlia (mezzoszopránok) és Szenthelyi Krisztián (bariton) legutóbb decemberben léptek fel szalonunkban nagy sikerrel, most pedig lehetősége volt azoknak is meghallgatni őket, akik akkor nem tudtak eljönni. Fiatalos lelkesedésük ezúttal is átragadt a hallgatóságra. 

Kiss Csaba zongorakísérete mellett muzikális, felszabadult éneklést hallhattunk mindegyiküktől, különösen az áriák esetében, míg a Kodály-blokkban sikerült közvetíteni a népdalfeldolgozások sötétebb hangulatait is.

Az est sikeréhez hozzájárult, hogy a szóló áriák mellett duettek is szerepeltek a programban – így különösen változatos műsor kerekedett. Az egyik legismertebb, legszebb nápolyi dalt, az ’O sole miót végül mind a négy fiatal művész egyszerre énekelte. Ez már amolyan ráadás volt, amit hatalmas tapssal fogadott a közönség. 

SCH-
FOTÓ: DESSEWFFY ZSOLT
Fotóalbum