Dalcsokorral indult az év

Pótszékekre is szükség volt, hogy mindenki helyet tudjon foglalni Ötpacsirta Szalonunk első 2022-es koncertjén. Ezen a szívmelengetrő hangulatú január 7-i dal- és áriaesten három fiatal énekes  – Mészáros Gréta, Józan Vivien és Mráz Nikolett  – mutatta meg tehetségét – a közönség nagy örömére.  

A december vége a család és a bejgli főszezonja, amit sokan szabadságon, otthon töltenek, de aztán január elején már jólesik újra felkerekedni, és részt venni valamilyen nyilvános kulturális eseményen. Ahogy szalonunkba lépve egy kedves vendég mosolyogva meg is jegyezte, végre újra itt van, mert „Mindent a kultúráért!” 

A közönség persze már azzal mindent megtesz, hogy eljön a koncertre és fülel, de a fellépő művészek esetében sokkal több kell: hosszú évek kitartó munkája, az aktuális koncertre való alapos felkészülés, megfelelő fizikai és lelki diszpozíció. Nos, estünk három fiatal énekesnőjén nem múlt: nyitott szívvel álltak a közönség elé, hogy bizonyítsák tehetségüket, zenei és színpadi kifejezőkészségüket – sikerrel. Több évszázad zeneirodalmából válogattak számunkra dalokat és áriákat Bachtól a kortárs zenéig, olyan ügyesen, hogy változatos műsoruk  egységes ívű élménnyé állt össze.  

Józan Vivien, Mráz Nikolett, Virág Emese, Mészáros Gréta

Külön említést érdemel, hogy Mészáros Grétának ez volt élete első nagyobb közönség előtt tartott koncertje, amit remekül abszolvált. Hangszínének szépsége és tehetsége bizonyára sok sikerhez juttatja majd pályáján, ahogy Józan Vivient és Mráz Nikolettet is, akik már túlvannak operai debütálásukon. Ugyancsak különleges volt az este a zongorán közreműködő Virág Emese, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docens korrepetitor-tanára számára, aki egy kellemetlen betegségből való gyógyulását követően, hosszabb idő után most ült először zongora elé. 
SCHALK E. KORNÉL
FOTÓ: DESSEWFFY ZSOLT
Fotóalbum