Rád vagyunk hangolva!

Megújult olvasói tereinkben október 1-je óta kibővített szolgáltatásokkal várjuk a zenetanuló diákokat és tanáraikat is.

Röviden összefoglaljuk, mit kínál a Zenei Gyűjtemény egyetemistáknak, diákoknak.


Könyvtárbemutató séta
Ha még nem jártál nálunk, vagy úgy érzed, nehezen igazodsz el gyűjteményünkben, kérj egyéni vagy kiscsoporotos, ingyenes könyvtárbemutatást e-mailben: bandoli@fszek.hu . A könyvtári séta során minden kérdésedre válaszolunk.

Kötelező irodalom, zenei könyvek, folyóiratok
Több mint 15 000 zenei szakkönyvet böngészhetsz és kölcsönözhetsz, köztük sok újdonságot angol, német, francia nyelven. Átlapozhatod nálunk a legizgalmasabb hazai és külföldi zenei folyóiratokat.  Gyűjteményünkben megtalálod a kötelező irodalmat is. 

Kottakölcsönzés
Válassz több mint 50 000 kottánk közül. A  legpontosabb, legszebb  Urtext kiadások is megvannak!  Hangszeriskolák, technikai gyakorlatok, előadási darabok, kamarazenei és vokális művek partitúrái és szólamanyagai, zenekari darabok zongorakivonatai és partitúrái kölcsönözhetők.

Tanulj nálunk!
Könyvtárunk tanulótér is. Akár egyedül szeretnél elmélyedni valamiben, akár társaiddal tanulnál, nálunk barátságos környezetet találsz. Hozhatod saját laptopodat, okoseszközödet, a beiratkozással wifi-hozzáférést kapsz a könyvtár egész területén.

Music Space: zenehallgatás, filmnézés, adatbázisok, kreatív szoftverek

Az új Music Space az elmélyedés, alkotás, inspirálódás helyszíne. Zenét hallgathatsz, filmeket nézhetsz itt: hangtárunk több mint 15 ezer CD-t és hanglemezt tartalmaz. Nemcsak komolyzenében és jazzben vagyunk erősek, hanem könnyűzenében is . A zenehallgatáshoz – a vírushelyzet miatt – hozz saját fejhallgatót! A Music Space számítógépein kreatív szoftverek kipróbálására és használatára is lehetőség van (részletek a linkre kattintva). Mindezek mellett kutathatsz adatbázisokban is – ez szakdolgozatíráshoz szinte elengedhetetlen.

Ráadásul olvasójegyeddel nemcsak a könyvtárban, de akár otthonról is elérheted  a világ legnagyobb zenei adatbázisait. Az Oxford Music Online angol nyelvű, teljes szöveges, folyamatosan frissülő lexikonban a klasszikus zenei szócikkek mellett dzsessz, opera és populáris zene is megtalálható. A RILM több mint egymillió rekordot tartalmazó anyagában minden dokumentumtípus elérhető: zenei folyóiratcikkek, könyvek, bibliográfiák,  értekezések.  

Segítség szakdolgozathoz  – személyre szabottan 
Zenei témájú szakdolgozatot írsz? Ha nem tudod, merre indulj, vagy elakadtál a szakirodalom-kutatásban, személyre szabott, egyéni konzultációval segítünk.  Iratkozz be hozzánk, foglalj magadnak egy hozzáértő, kedves könyvtárost, és kérj tőle ingyenes tanácsot a Te igényeid szerint!  

A könytárbemutató sétával és a szakdolgozati konzultációval kapcsolatban is keresd e-mailben Bándoli Katalint: bandoli@fszek.hu 

Beiratkozás 50% kedvezménnyel
A beiratkozás kedvezményes díja diákoknak egy évre 3300 Ft, fél évre 2300 Ft, három hónapra 1650 Ft. A beiratkozás a FSZEK Központi Könyvtár teljes gyűjteményének kölcsönzésére jogosít. Ebben a nagy könyvtárban a zenei dokumentumok mellett rendkívül gazdag szépirodalmi és humántudományi szakirodalmi állomány áll az olvasók rendelkezésére. 

Szeretettel várunk minden zenetanuló diákot, egyetemistát!  

SCH-
FOTÓ:FSZEK
Fotóalbum