Segítség az online zeneoktatáshoz

A távoktatás újabb hullámában csokorba szedtük blogunk eddigi írásait, melyek segíthetik a zenetanárok és a diákok munkáját.

Sokan a hagyományos oktatás mellett is integrálták tanítási gyakorlatukba a Google Classroom használatát, mely egyszerű, nyomon követhető megoldást kínál a diákok és tanárok közti kommunikációra. Cikkünkben bővebben olvashatnak az alkalmazásról, YouTube lejátszási listánkon pedig összegyűjtöttük azokat a videókat, melyek segíthetnek az alkalmazás használatában.

Gondoltunk a legkisebbekre is, ebben a írásunkban például zenei játékokat gyűjtöttünk össze, melyekkel a tanárok élményszerűbbé, szórakoztatóbbá tehetik az online órákat.

A hangszeren tanulókról sem feledkeztünk meg: a linkelt blogbejegyzésben azokra a hasznos mobilapplikációkra hívtuk fel a figyelmet, melyek megkönnyíthetik a gyakorlást.

Végül, de nem utolsó sorban mind az énektanárok, mind pedig a hangszeres tanárok figyelmébe ajánljuk a Musicators applikációt, a róla szóló anyagunkat itt olvashatják. Nagyszerű kiegészítés lehet a platformhoz a MuseScore kottaszerkesztő szoftver, melynek segítségével profi kottaanyagot lehet látrehozni, és az elkészített kottát fel lehet tölteni a Musicators felületre is. A kottaszerkesztő használatáról ezekben a cikkekben olvashatnak.

A Zenei Gyűjtemény által létrehozott feladatsorokat az alábbi linkeken találják.

“A bundám szőrös” skót népdal

A farsangi napokban

Beethoven – A távoli kedveshez

Schubert – Farsang

Havasi legelőn

Hétrevaló – német dal

Hipp. hopp, fassang

Itt a farsang, áll a bál

Sárdó-vasárnap

Süssél, süssél rétest

Táncol a jegenyefa

Tarka szarka

Készülő feladatsoraink:

Haydn – Falusi jókedv

Húshagyó

Eljött a szép tavasz

NAGY EMESE
ILLUSZTRÁCIÓ: PEXELS.COM, THECLOUDPEOPLE.COM