Hegedűsök figyelmébe ajánljuk

Havi kottaajánlónkban tanároknak és növendékeiknek válogattunk új és régi kottáink közül egy csokorra valót.

Szilvay Géza Színes húrok (Colourstrings) című sorozatának hegedűiskolái már korábban is elérhetők voltak a Zenei Gyűjteményben. Tanévkezdésre az iskolákhoz készült zenei gyakorlatokat tartalmazó füzetek is megérkeztek, katalógusunkban megtalálják a kötetek listáját.

Szilvay-kották

A Kodály-módszerre építve dolgozta ki dr. Szilvay Géza hegedűművész a Színes húrok néven világhírűvé vált hegedűoktatási módszerét, melyről részletesen a Parlando zenepedagógiai folyóiratban olvashatnak.

Könyvtárunkban a Szilvay-kották mellett elérhetők sokak által ismert és használt hangszeriskolák, különböző nehézségi fokozatú előadási darabok és kamarazenei kották gazdag választékban. A linkekre kattintva böngészhetik kínálatunkat.

Hangszeriskolák: https://bit.ly/2GVqHFb

Elődadási darabok: https://bit.ly/32u3q5q

Kamarazene hegedűvel: https://bit.ly/2ZA6iMe

Ha olyan kottát keres, mely nincs meg a Gyűjteményben, az alábbi kérdőív kitöltésével jelezheti számunkra, és mi a következő vásárláskor igyekszünk a lehetőségekhez képest figyelembe venni a beérkező kéréseket.

A témát kiegészítve befejezésül Illés Szabolcs, a magyarországi akadémiai szintű hegedűtanítás és hegedűiskola megteremtőjéről, Hubay Jenőről szóló írását ajánljuk figyelmükbe.

B. K.
FOTÓ: FSZEK
Fotóalbum