Acsai Tímea fuvolaestje a Zenei Gyűjteményben – koncertközvetítés

Különleges koncertre invitál Acsai Tímea, a Bambergi Szimfonikusok fuvolaművésze. Könyvtárunkban korábban rögzített hangversenyének közvetítését tekinthetjük meg április 18-án, szombaton este 19.00 órától.  

Kedvcsináló videóüzenetében így invitál mindenkit Acsai Tímea és a Flute Forum Hungary: 

A közvetítés a Flute Forum Hungary Facebook-oldalán április 18-án, szombaton este 19.00 órától kezdődik.   Azt az emlékezetes koncertet láthatjuk majd, amit könyvtárunkban Acsai Tímea művésztársaival, Bán Dáviddal és Simon Mátéval adott február 24-én. Amint annak idején beszámoltunk róla, a  „csupa fuvola” esten barokk és 20-21. századi darabok hangzanak el szóló, duó és trió felállásban. A koncertet különösen izgalmassá teszi, hogy egymás mellett hallhatjuk a fuvola hangszercsalád különböző méretű tagjait: a normál fuvola mellett szerephez jut a piccolo és basszusfuvola is. 

A rendkívül tudatosan kialakított műsorban egymásra rímelnek a zeneművek. A nyitó darab például  – Tornyai Péter (P. Neuthor) munkája – a rákövetkező Bach-partita első tételének három fuvolára átkomponált verziója.  Megfigyelhetjük a fuvola hangszer két aranykorára, a barokkra és 20-21. századra jellemző zenei nyelvek különbségeit a különböző szerzők és műfajok tükrében. Különös, finom szépségével tűnik ki a műsorból a 20. századi olasz zeneszerző, Goffredo Petrassi Dialogo Angelico című duója, melyben mintha valóban angyalok társalognának  egy színes, nemes nyelven. A koncert záródarabja igazi különlegesség, Vivaldi népszerű,  A pacsirta c. fuvolaversenye hangzik el olyan átiratban, melyben a szóló fuvolát fuvolakvartett kíséri. 

Acsai Tímeával, Bán Mátával és Simon Dáviddal korábban interjút is készítettünk, amelyben a koncertről és eddigi pályájukról meséltek. 

Acsai Tímea fuvolaestje a Zenei Gyűjteményben

Közvetítés a Flute Forum Hungary Facebook-oldalán
április 18-án, szombaton este 19.00 órától   
Nagyon jó szórakozást kívánunk mindenkinek! 

Műsor / Programme
J. S. Bach – P. Neuthor: Allemande (Hommage á A. Webern)
J. S. Bach: Partita
Leonardo de Lorenzo: I tre Virtuosi
W. F. Bach: F-dúr duett
Heinz Holliger: Pour Roland Cavin
Telemann: e-moll szonáta
Goffredo Petrassi: Dialogo Angelico
Vivaldi: D-dúr fuvolaverseny – „A Pacsirta” / “Il Gardellino”

Közreműködik / Musicians
Acsai Tímea (fuvola / flute)
Bán Annamária (fuvola / flute)
Drahos Rebeka (fuvola / flute)
Simon Dávid (fuvola / flute)
Bán Máté (fuvola / flute)

SCH
FOTÓ: FSZEK
Fotóalbum