Élő házikoncertek a Deccától

Új utakat keresnek a közönséghez a művészek és a lemezkiadók világszerte. Ennek jegyében ajánl a Decca Classics mára és a következő néhány napra három élőben, online közvetített koncertet.  

„Bizonytalan időket élünk, de ma a zene talán fontosabb az embereknek, mint bármikor” – fogalmaz mai hírlevelében a Decca. A kiadó élő közvetítései március 20-án kezdődtek, amikor a brit Kanneh-Mason zenészcsalád nottinghami otthonába látogathattunk el. A hét Kanneh-Mason testvér mindegyike zenész, köztük a 20 éves Sheku  (cselló) és a 23 éves Isata (zongora) már több albumot jelentetett meg a Deccánál. Az élő Facebook-videón meghallgathatjuk, hogyan próbálják otthonukban Rachmaninov g-moll csellószonátáját.    

Sheku és Isata Kanneh-Mason próbálja Rachmaninov g-moll csellószonátáját

A kiadó mára ás a következő napokra az alábbi közvetítéseket hirdette meg. 

Ray Chen játszik. Az 1989-ben született tajvani-ausztrál hegedűművész 2008-ban megnyerte a Nemzetközi Yehudi Menuhin Hegedűversenyt, 2009-ben a Queen Elisabeth Versenyt. 
Időpont: Március 26. csütörtök, magyar idő szerint 21.00
Forrás: Youtube élővideó, https://www.youtube.com/channel/UC-oPgEuX6iwJucvVGEmQL7Q

A Kanneh-Mason testvérek játszanak
Időpont: Március 27. péntek, magyar idő szerint 18.30
Forrás: Shaku Kanneth-Mason Facebook-oldala: https://www.facebook.com/ShekuKMOfficial/

A Voces8 koncertje. A nyolctagú brit a capella kórus 2005-ben alakult. Az együttes változatos repertoárján angol és európai reneszánsz kórusművek, népdalok, klasszikus jazz és popzenei darabok egyaránt szerepelnek.  
Időpont: Március 28. szombat, magyar idő szerint 15.00
Forrás: https://www.facebook.com/VOCES8/live_videos/

A koncertekhez jó szórakozást kíván a Zenei Gyűjtemény! 

SCHALK
ILLUSZTRÁCIÓ : DECCA