Duplán barokk

A Custos Consort tegnap este könyvtárunkban tartott koncertje után volt, aki megjegyezte: a csembaló maradhatna is a díszes Fogadóteremben, annyira illik a hely szelleméhez. Valóban különleges, „dupla” élmény volt barokk kamarazenét hallgatni a neobarokk környezetben: mintha időutazást tettünk volna a 18. századba.

Barokk és gáláns stílusú triószonátákkal – Quantz, Leclair, Telemann, C. P. E. Bach műveivel – ismerkedhetett meg a termet teljesen megtöltő, több mint százfős közönség. A Custos Consort előadásában a gyors tételek táncosan keltek életre, a lassú tételek szépséges melankóliával bűvöltek el. Az együttes tagjai – Szászvárosi Sándor (viola da gamba), Tegyei Zoltán (csembaló), Lajkó Ivett (blockflöte) és Márkus-Zalatnay Fruzsina (barokk fuvola) – a különböző műveket különböző hangszer-összeállításban szólaltatták meg, így téve változatossá az estet.

Márkus-Zalatnay Fruzsina, Tegyei Zoltán, Szászvárosi Sándor, Lajkó Ivett

Külön köszönet illeti Tegyei Zoltánt, aki az egyes darabokat zenetörténeti háttérrel, érdekességekkel konferálta fel. Elmondta azt is, hogy saját hangszerének sérülése miatt Márkus-Zalatnay Fruzsina egy számára teljesen ismeretlen fuvolán játszotta végig a koncertet. Előadásmódján ez alig volt érezhető, teljesítménye így igazi bravúr.

Megtelt könyvtárunk Fogadóterme

Köszönjük a fantasztikus estét a zenészeknek!

SCH
FOTÓ: FSZEK
Fotóalbum

Duplán barokk” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások letiltva.