Ha zongorázni tanulsz…

Itt a szeptember, elkezdődött a tanítás a zeneiskolákban is: sokan újra leülnek a zongora elé. Könyvtárunkból számos jobbnál jobb zongoraiskola, könnyű előadási darab kölcsönözhető. Érdemes átböngészni a listákat  lentebb, a linkekre kattintva.   

Könyvtárunk gyűjteményében nemcsak a zeneoktatási intézményekben  gyakran használt  zongoraiskolák találhatók meg, hanem számos más érdekes, hasznos kotta is, amelyek segítik a zongoratanulást és  -tanítást. A kezdőtől a haladó szintig válogathatunk különféle zongoraiskolák és könnyebb-nehezebb darabok között. Külön is ajánljuk a fotókon látható kiadványokat, például az orosz zongoraiskola (Die Russische Klavierschule) sorozatot,  Beethoven könnyű zongoradarabjainak füzetét vagy a legkisebbeknek szóló kottákat.

A linkekre kattintva könnyen áttekinthetjük az összes olyan zongoraiskolát és előadási gyűjteményt, ami kölcsönözhető könyvtárunkból. Ezek a kották szabadpolcon vannak, nem kell őket raktárból kikérni, bármikor elvihetők. Mindenkinek jó gyakorlást, remek zongorázást kívánunk!

Előadási darabok  zongorára a FSZEK Zenei Gyűjteményben

Zongoraiskolák  a FSZEK Zenei Gyűjteményben

SCH-
FOTÓ: FSZEK
Fotóalbum