Ifjú tehetségek sikere Prágában

Balog Nella első, Jász Ábel második helyezést ért el a prágai Jan Vychytil Nemzetközi Csellóversenyen, Kiss Csongor és Sándor Bálint pedig a 4. helyen végeztek. Gratulálunk a fiatalok fantasztikus sikeréhez, és büszkék vagyunk arra, hogy felkészülésüket mi is segíthettük a könyvtárunkban tartott január 10-i koncerttel.

A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium növendékeinek nagyszerű eredményeiről egyik felkészítő tanáruk, Sabján Anikó tájékoztatott.  A január 17-20. között Prágában megrendezett Jan Vychytil Nemzetközi Csellóversenyen a VI. korcsoportban Balog Nella első helyezést ért el, és megkapta a verseny Martinů-díját a cseh zeneszerző darabjának legjobb előadásáért, valamint Jan B. Špidlen- különdíjban részesült (Rostanvo húrkészlet). Ugyanebben a korcsoportban Kiss Csongor negyedik helyezett lett.  A VII. korcsoportban Jász Ábel a második, Sándor Bálint pedig a negyedik helyen végzett.

Kiss Csongor, Jász Ábel, Sándor Bálint, Balog Nella. Gratulálunk nekik

Szívből gratulálunk a csodálatos eredményekhez a fiataloknak és felkészítő tanáraiknak! Örömünket növeli, hogy mi is segíthettük a versenyzők felkészülését a Szalonunkban tartott január 10-i, nagysikerű koncerttel, amelyen prágai műsorukat adták elő.

A fenti videón Balog Nella prágai versenyműsorát tekinthetjük meg, a következő linken pedig elérhetők a versenyen készült további videók is: Youtube-videók

SCH-