Új helyen a Zenei Gyűjtemény

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a FSZEK Zenei Gyűjtemény a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében fog működni. Az új helyszínen is a megszokott szolgáltatásokkal és rendezvényekkel várjuk kedves Olvasóinkat!

Könyvtárunk hosszú évek óta működik jelenlegi helyén, az Ybl Miklós tervezte, 1867-ben épült Pálffy palotában. Az Ötpacsirta utcai gyönyőrű épület az eltelt idő alatt bizony megérett a felújításra, a belső terek esztétikai, funkcionális és épülettechnológiai átalakítására. A nyáron kezdődő renoválás miatt gyűjteményünk átmenetileg átköltözik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületébe. Ideiglenes otthonunk bejárata a jelenlegi épülettől néhány méterre található, a Reviczky utca 1. szám alatt. Augusztus 6-ától már az új helyen várjuk minden kedves Olvasónkat!

A FSZEK Központi Könyvtár bejárata a Reviczky utcában

A legfontosabb tudnivaló a költözéssel kapcsolatban az, hogy az új helyszínen is elérhetők megszokott szolgáltatásaink. A könyvek és a szabadpolcos kották a Központi Könyvtár tanulótérben lesznek, a CD-k és a kölcsönözhető DVD-k a böngészdében. Továbbra is lehetőség nyílik helybeni zenehallgatásra, az adatbázisok használatára, munkatársaink a megszokott módon tájékoztatják a könyvtár használóit.

Nem kell nélkülözniük az érdeklődőknek népszerű, igyenes koncertjeinket, rendezvényeinket sem – szalonunk helyett ezeknek is otthona lesz majd a Központi Könyvtár épülete. Közelgő programjainkról  továbbra is folyamatosan tájékoztatást adunk Facebook-oldalunkon, hírlevelünkben, honlapunkon és itt, blogunkon is.

A költözés miatt a raktári kották kölcsönzési rendje módosul. A kották minden hétköznap 13-18 óra között, egész órakor vehetők majd át.
A legkorábbi kottaátvételi időpontok a kérőlapok leadási idejétől függően a következők:

kérés 10.00-12.30 – átvétel aznap 13.00
kérés 12.30-13.30 – átvétel aznap 14.00
kérés 13.30-14.30 – átvétel aznap 15.00
kérés 14.30-15.30 – átvétel aznap 16.00
kérés 15.30-16.30 – átvétel aznap 17.00
kérés 16.30-17.30 – átvétel aznap 18.00
kérés 17.30-20.00 – átvétel másnap 13.00

A pénteken 17.30 után, illetve szombaton kért kották hétfőn 13.00 órakor vehetők át.

Biztosak vagyunk benne, hogy a felújítás után a megszépült, még kényelmesebben használható, korszerű könyvtári tér minden kedves Olvasónk megelégedésére szolgál majd – addig pedig szeretettel várunk mindenkit a Központi Könyvtár épületében!

SCH-

Reklámok

2 című bejegyzés “Új helyen a Zenei Gyűjtemény” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s